Újratemették Ilona anyakirálynőt Curtea de Argeşen

A Curtea de Argeş-i érseki és királyi székesegyházban temették újra Ilona anyakirálynőt szombaton, több ezer ember jelenlétében. A temetési szertartást a román ortodox egyház magas rangú képviselői végezték a Neagoe Basarab által alapított régi székesegyházban.

A vallási szertartáson a román korona örököse, Margit, valamint Radu herceg, Zsófia hercegnő, Mária hercegnő Amedeo de Aosta herceggel, Mafalda hercegnő (Aosta herceg lánya), Lord Peter Rosslyn (a walesi herceg és a cornwalli hercegnő házának vezetője), valamint Nicolae Medforth-Mills, Mihály király unokája is részt vett.

A szertartást követően a koporsót katonai kísérettel vitték ki a katedrálisból, majd a katonai és egyházi menet az új érseki és királyi székesegyházhoz vonult, ahol a temetési szertartásra került sor, amelyen már csak a királyi család tagjai vettek részt. A koporsó kriptába való helyezésekor 21 díszlövést adtak le, majd felcsendült a román nemzeti, majd a királyi himnusz.

Az anyakirálynő zászlaját a soborsini múzeumban fogják kiállítani. Ilona anyakirálynő 1982. november 29-én hunyt el Svájcban.

Kapcsolódók

Kimaradt?