Caracali ügy: az igazságügyi orvosszakértőket is kihallgatják az ügyészek

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségnek (DIICOT) adják át azt az ügyet, amelyben az országos igazságügyi orvostani intézet (INML) több orvosát kihallgatták azzal kapcsolatban, ahogyan a két lány meggyilkolását beismerő Gheorghe Dincă házában, illetve a közeli erdő szélén talált csonttöredékek kielemzése történt - jelentette be kedden az ügyvivő főügyész.

Bogdan Licu azt nyilatkozta a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) székhelyén, hogy bűnpártolásért indult in rem eljárás, és így ezt az eredeti ügyhöz csatolják. Az országos igazságügyi orvostani intézet több orvosát hétfőn hallgatták ki a caracali ügyben. A szakembereknek arról kellett beszámolniuk az Országos Rendőr-főkapitányság székhelyén, hogy miként történt a Gheorghe Dincă házában, illetve a közeli erdő szélén talált csonttöredékek kielemzése.

Tonel Pop, a Melencu család ügyvédje azt nyilatkozta: nincs szó arról, hogy eljárás folyna a szakemberek ellen, a kihallgatást a büntetőeljárási törvénykönyv előírásainak megfelelően folytatják.

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonján a 112-es segélyhívószámot próbálta hívni, majd a háza udvarában lévő hordóban elégette a testét. A férfi azt is állította, hogy meggyilkolt egy másik, 18 éves lányt, Luiza Melencut is, aki áprilisban tűnt el, és testének maradványait a Caracal közelében lévő erdő szélére dobta ki.

Az INML által végzett DNS-elemzést követően megállapítást nyert, hogy a Gheorghe Dincă fémhordójából származó hamuban talált csontdarabok 99,93 százalékos valószínűséggel Alexandra Măceşanutól származnak.

Az INML az erdő közelében talált csontdarabokat is kielemezte, de a szakembereknek nem sikerült megállapítaniuk, hogy kihez tartozik a DNS, ezért a DIICOT az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) segítségét kérte.

Kapcsolódók

Kimaradt?