Az FBI szakértői is kihallgatták: nem kizárt, hogy megússza a börtönt a caracali rém

Pszichiátriai vizsgálatnak vetették kedden alá Bukarestben a két lány meggyilkolását elismerő Gheorge Dincát. Ha betegnek nyilvánítják, a caracali rémként is emlegetett férfi megússza a börtönt.

Az Antena1 emlékeztet, hogy Gheorghe Dincát korábban kezelték már a slatinai kórház pszichiátriai osztályán „agykárosodás okozta személyiség- és magatartászavarok” miatt. Az Országos Törvényszéki Orvostani Intézet (INML) szakértői megállapítják, hogy nem volt ítélőképessége, amikor elrabolta és megölte Alexandra Măceşanu és Luiza Melencut, börtön helyett a pszichiátriára kerül.

A gyanúsított ügyvédje, Claudiu Lascoschi kedden a România TV-nek elmondta, a férfit az FBI sorozatgyilkos-szakértői is kihallgatták a múlt héten a jilavai börtönben. Az amerikaiak megvizsgálták azokat a videofelvételeket is, amelyek a gyilkosságok rekonstruálásáról és Gheorghe Dincă caracali ingatlanjában tartott házkutatásokon készültek. Az FBI szakértői a caracali rém személyiségprofilját készítik el, s a szakértői vélemény a bűnvádi dossziéjába kerül.

Kapcsolódók

Kimaradt?