Poroltóval „tett rendet” a cigarettázó diákok között egy iskolaigazgató

Viccnek szánta, de botrány lett a temesvári pedagógus gesztusából. A Jean Louis Calderon Líceum igazgatójának láthatóan már nagyon elege van az iskolaudvaron cigarettázó diákokból, ezért gondolta, egy tűzoltó készülékkel leckézteti meg a fiatalokat.

Az esetet videófelvétel is megörökítette – melyet az opiniatimisoarei.ro tett közzé –, látni lehet, ahogy a tanulók menekülni próbálnak, amikor az iskolaigazgató poroltóval közéjük fújt. Ugyanakkor hallatszik, hogy a háttérben több diák nevetgél a történteken.

 

Ion Ionici iskolaigazgató nyilatkozata szerint megviccelni és megleckéztetni akarta a cigarettázó fiatalokat, de elismerte, hogy túlzásba vitte. Megbánta viselkedését, de mint fogalmazott, ösztönből cselekedett, mert az iskola diákjai közül körülbelül 50-100 fiatal cigarettázik, ami gondot jelent. Hozzátette, pont egy nappal azelőtt tartottak tűzoltó gyakorlatot az iskolában.

A Digi24-nek ugyanakkor azt mondta: az incidens után senki nem jelentkezett egészségügyi problémákkal az orvosi rendelőben, sőt, több diák, tanár és szülő is megdícsérte azért, amiért tett, hiszen nekik is elegük van már a cigarettázó diákok magatartásából.

A megyei tanfelügyelőség szerint az igazgató nem akart senkit fizikailag bántani, nem kimondottan a diákokra fújta a tűzoltó készülék tartalmát, hanem magasabbra célzott. Ennek ellenére kivizsgálják a történteket, szerintük másként is megleckéztethette volna a fiatalokat, és elnézést kértek a gyerekektől és szüleiktől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?