Saját helikopterleszállója lesz a csíkszeredai kórháznak


-A A+Még egy lépéssel közelebb kerül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a regionális klinika besoroláshoz: a kórházat fenntartó Hargita Megye Tanácsa meghirdette a helikopterleszálló közbeszerzését. 

A kórház udvarára elképzelt leszálló megépítésére október 14-ig tehetnek ajánlatokat a kivitelező cégek. A tervezést és kivitelezést is magába foglaló kiírás áfa nélküli értéke 880 ezer lej, amelyet saját forrásból fedez a megyei tanács. A megvalósításra 9-10 hónap áll a cégek rendelkezésére. 

A megyei tanács korábban, a nyári karbantartásra szánt keretéből leaszfaltozta az Erdőalja felé vezető utat, mivel a helikopterek ideiglenesen a katonaság leszállópályáját használják – az út rendbetétele a sürgősségi betegszállítók zökkenőmentes közlekedését szolgálja. Ferenc pápa csíksomlyói látogatását követően szintén ezen útszakaszon közelítette meg a leszállót, és szállt fel Jászvásár irányába. 

„Nagy előrelépés lesz ez a kórház számára. A leszállópálya egy olyan infrastrukturális beruházás, amely révén a Sürgősségi Betegellátó Egységhez a megye minden pontjából sokkal gyorsabban eljutnak a sürgős ellátásra szorulók. Célunk, hogy a majdani klinika egy egész térséget kiszolgáljon: ne kelljen elvinnünk máshová a betegeket, hanem itthon tudjuk őket kezelni, azonnal” – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

A megyei tanács testülete szeptemberi ülésén hagytajóvá a kórházi terület egy részének átadását az Országos Beruházási Társaságnak (CNI), ugyanis Kelemen Hunor szövetségi elnök közbenjárásának, és az RMDSZ parlamenti képviseletének köszönhetően a Sürgősségi Betegellátó Egység felújítása és bővítése kormánytámogatásból valósulhat meg. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X