Megbírságolta az ügyészség Luiza Melencu édesanyját

Ötezer lejre bírságolta az ügyészség az áprilisban eltűnt 18 éves lány, Luiza Melencu édesanyját, Monica Georgeta Melencut, miután a nő nem volt hajlandó biológiai mintát szolgáltatni egy új DNS-vizsgálat elvégzéséhez - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT). 

Az ügyészek most elővezetési parancsot kérnek a bíróságtól Monica Georgeta Melencu nevére.

A DIICOT szerdán közölte, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) fordult segítségért Luiza Melencu ügyében, annak érdekében, hogy megállapítsák a lány DNS-profilját, és megrajzolják a feltételezett caracali gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai/viselkedési profilját.

Szerdai közleményében az ügyészség rámutatott, a teljes körű DNS-profil (azaz mind mitokondriális, mind kromoszomális genetikai vizsgálat elvégzése) megállapítására nincs lehetőség egyik engedélyezett romániai szaklaboratóriumban sem. A Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) csak a kromoszomális genetikai vizsgálatot tudta elvégezni. 

A DIICOT elküldte az FBI-nak a csontmaradványokat elemzés végett. A DIICOT képviselői azt is nyomatékosítják, hogy a Luiza Melencu édesanyjával, Monica Georgeta Melencuval szemben foganatosított eljárások szoros kapcsolatban állnak a fent említett akcióval. Monica Georgeta Melencu ugyanis megtagadta a kérést, hogy biológiai mintákat vehessenek tőle az új genetikai vizsgálatok elvégzése érdekében. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?