Női jogok hete az Erdély TV-ben

Tematikus heteket indít időszakosan az Erdélyi Magyar Televízió. Az elmúlt héten több magazinműsor is a tanévkezdés témáját járta körül, most a női jogok hetére épülnek az egyes műsorok.

A női egyenjogúságban vívott harcban a világ több országában történt jelentős előrelépés. Egyre több nő kezd azt az életével, amit szeretne, külső elvárás vagy kényszer nélkül, hiszen egyre több olyan joga van, ami erre lehetőséget biztosít.

Romániában nyolc évtizede kapnak választójogot a nők. És hol tartunk ma? Hogyan éli meg mindezt lelkileg a nő? Jelenthet-e ez a szabadság egyfajta terhet is? – ezekre a kérdésekre is keresi a választ Kádár Annamária és Badics Petra a Pszichotrillák műsorban, vasárnap 17 órakor. Szintén aznap 17:30-kor a Hitélet nézői Csíszár Klára teológust, egyetemi tanárt ismerhetik meg, akit Sajó Norbert műsorvezető a nő egyházban betöltött szerepéről kérdez.

Kedden este fél 9-kor az úttörő nőé a főszerep. A Kultúrcseppben a halál és gyász kutatásának magyarországi úttörőjére, Polcz Alaine magyar pszichológusra és írónőre, a Magyar Hospice Mozgalom, majd alapítvány életre hívójára emlékezünk.

Milyen nőként az élet? – tette fel a kérdést meghívottainak a hétfői Zebra. A Borboly Melinda ügyvéddel és Kakassy Blanka pszichológussal készült beszélgetés, a többi műsorfelvétellel együtt az Erdély TV YouTube-csatornáján újranézhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?