Időjárás: csak rövid időre köszönt be az ősz

Országszerte lehűlés várható a következő napokban, jövő héttől azonban ismét felmelegszik az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szeptember 29-éig tartó előrejelzéséből.

A meteorológusok szerint Erdélyben hétvégére fokozatosan 15 Celsius-fokig csökken a nappali átlagos csúcshőmérséklet, aztán ismét felmelegedés várható, szeptember 25-ére a maximumok elérik a 24 fokot, és ez kitart a hónap végéig. Az éjszakai hőmérséklet ezen a héten visszaesik, 19-én 4 fokig, 21-én 2 fokig süllyed a hőmérők higanyszála, majd ismét növekedni fog, 26-ára elérve a 9 fokot. Kisebb esőzésekre csütörtökig, majd 25-e után van kilátás.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban is lehűlés várható a következő napokban, a hétfőn mért 27-28 fokról péntekre 16-18 fokig csökken a nappali átlagos csúcshőmérséklet. Jövő héten itt is felmelegszik az idő, 23-26 Celsius-fokra is lehet számítani nappal. Éjszaka a hétvégére 4-6 fokig csökken a hőmérséklet, majd fokozatosan emelkedni fog, 10-12 fokig. Elszórt csapadékra csütörtökig, majd 25-e után lehet számítani.

A hegyekben szeptember 20-ára 6 Celsius-fokig esik vissza a nappali átlagos csúcshőmérséklet, éjszaka pedig mínusz 2 fok is lehet. Jövő héttől fokozatosan felmelegszik az idő, nappal 16 fokos, éjszaka 7 fokos maximumok várhatók. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?