Kőrösi Csoma Sándor nyomában: a bukaresti magyar nagykövet fogadta Pengő Zoltánt

Zákonyi Botond nagykövet meghívására a magyar nagykövetségre is betért a 7000 ezer kilométeresre tervezett gyalogútjának első, bukaresti pihenőjén Pengő Zoltán.

Az Erdély Televízió tudósítása szerint a diplomata a Kőrösi Csoma Sándor nyomdokait követő újságíró útjának részleteiről érdeklődött. Noha erről hivatalos információt nem hoztak nyilvánosságra, vélhetően segítséget is felajánlott a Maszol munkatársának.

Pengő Zoltán elmondta, az útja eddigi szakaszán nem csak azt tapasztalta ki, hogy napi mintegy 30 kilométer megtételére képes anélkül, hogy túlerőltetné magát, hanem azt is, hogy számíthat az emberek segítőkészségre. „Kellemes tapasztalat a számomra, hogy az emberek hogyan reagáltak, hogyan viszonyultak hozzám. Teljesen ismeretlenek is segítséget ajánlottak fel, vagy ha nem, akkor minimum nagyon érdeklődőek voltak, nyitottak, ez egy nagyon pozitív hozadéka az utam eddigi szakaszának” – nyilatkozta az ETV bukaresti tudósítójának.

 

Pengő Zoltán Bukarestben kétnapos pihenőt tart, majd szombattól Bulgária felé folytatja az útját, és számításai szerint nyolc és fél hónap alatt éri el az észak-indiai, Kis-Tibetnek is nevezett Ladakh tartományt. Elmondta azonban, hogy egyelőre nem gondol annyira előre, mindig a közvetlen, rövid távú célokra összpontosít, hisz lesz olyan nap, amelynek a reggelén nem tudja, hogy hol hajtja aznap este álomra a fejét. Biztos benne azonban, hogy a következő időszakban lesz ideje az útja során arra is, hogy önmaga belső utazását is végigjárja.

Kapcsolódók

Kimaradt?