A Hársfaillat Óvoda ügye: csak most hagyták jóvá az Állomás utcai épület felújítását

Keddi ülésén jóváhagyta a kolozsvári helyi tanács a hányatott sorsú Hársfaillat Óvoda számára kiszemelt épület, felújításának gazdasági és műszaki mutatóit, így el lehet kezdeni az ingatlan közel három millió euróba kerülő tatarozását.

Mint korábban írtuk, a Ferenc József (Horea) úti Hársfaillat Óvoda csoportjai szétszóródva, Kolozsvár különböző óvodáiban kezdték a tanévet. A csoportok szétszóródva maradnak mindaddig, amíg felújtják a számukra felajánlott Állomás utca 4. szám alatti épületet.

Szabadság beszámolója szerint a kolozsvári helyi tanács ülésén Emil Boc polgármester elmondta, az ingatlan jelenlegi állapota miatt a felújítási munkálatok 2,8 millió euróba kerülnek, és átadására jövő év októberéig várni kell. A polgármester arról is beszámolt, hogy az új Hársfaillat Óvodában majd a legkorszerűbb feltételeket biztosítják a gyermekeknek.

A négyemeletes épület sorsa azonban még kérdéses, ugyanis a felső emeletek helyiségeiről nem született döntés, és a felújítás csak az óvodának szánt alsó emeletekre vonatkozik. A tanácsosok ugyan felvetették, hogy szociális vagy szükséglakásokat alakítsanak ki a fennmaradó emeleteken, a polgármesteri hivatal nem támogatta az ajánlatokat, ahogyan azt sem, hogy a kicsi udvart egy környékbeli játszótérrel ellensúlyozzák.

A polgármester szerint az esetleges rongálások tetteseit nehezen találnák meg, ha a játszóteret délelőtt az óvodások, délután pedig a környéken lakó kisgyermekek használnák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?