Átadták az PMN során gyűlt adományokat Barna Tamás családjának

A fesztiválozók együttesen 11 006 lejjel, 120 euróval és 1 200 forinttal járultak hozzá az akut limfoid leukémia nevű betegséget hősiesen viselő Tamás gyógykezeléséhez – közölték a Partiumi Magyar Napok szervezői.

Mint írták, a Barna család élete fenekestül fordult fel, amikor nemrégiben kiderült, hogy a mindössze 10 éves Tamás akut limfoid leukémiában szenved, és mielőbb életmentő, s épp ezért igencsak költséges kezelésre van szüksége. Értesülve a jelenleg Debrecenben kezelt kisfiú történetéről, a Partiumi Magyar Napok szervezőcsapata az Identitas Alapítvánnyal közösen úgy döntött, hogy kihasználják a régióünnep adta lehetőséget és adománygyűjtést rendeznek a számára.

A PMN egyik fő helyszíneként szolgáló Kossuth-kertben négy urnát helyeztek ki, ahová a látogatók bedobhatták felajánlásaikat, valamint a főzőversenyek nevezési díját és a Harag György Társulat sátrában, az eladásokból befolyt összeget is e nemes cél szolgálatába állították a szervezők.

A Partiumi Magyar Napokon összegyűlt összeget a kisfiú nagynénje csütörtökön vette át a szervezőktől. Büte Tünde, amellett, hogy a család végtelen háláját tolmácsolta a szervezők és a nagylelkű adományozók felé, azt is elárulta, hogy a kisfiú jól viseli az embert próbáló betegséget, és szerencsére szervezete is pozitívan reagál a kezelésekre. A fesztiválozók hozzájárulásaiért a szervezőcsapat is köszönetét fejezte ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?