Az ügyészség vizsgálja a caracali rém feleségének esetleges bűnrészességét

Emberölésben való bűnrészességre vonatkozó feljelentés nyomán in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított a DIICOT a caracali gyilkosságok fő gyanúsítottjának, Gheorghe Dincának felesége, Elena Dincă ellen - erősítette meg pénteken Felix Bănilă főügyész.

Tájékoztatása szerint a feljelentést az egyik áldozat, Luiza Melencu édesanyja nyújtotta be augusztus 22-én. A feltételezés szerint Elena Dincă, Gheorghe Dincă felesége tettestárs lehetett a caracali gyilkosságokban. A Melencu család ügyvédje korábban azzal is vádolta a Elena Dincát, hogy bizonyítékokat semmisített meg.

A főügyész közölte azt is, hogy a román hatóságok európai nyomozási határozatot küldtek az olasz igazságügyi szerveknek, nyomozati intézkedéseket kérve a Caracal-ügyben. Felix Bănilă sajtótájékoztatóján rámutatott, az ügy tisztázása, illetve a bűntettek elkövetésében esetlegesen részt vevő más személyek azonosítása érdekében augusztus 7-én a DIICOT információkat kért az üggyel kapcsolatban az olasz hatóságoktól.

Emellett július 25-én bírói megkereséssel fordultak az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz, illetve megvizsgálták a gyanúsított, Gheorghe Dincă és családtagjainak bankszámláját, tranzakcióit - tette hozzá a főügyész. A vizsgálatok konklúzióit Bănilă nem ismertette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?