Lapértesülés: az első áldozattól származnak a caracali rém házában talált vércseppek

A 18 éves Luiza Melencutól származik az a három vércsepp, amelyeket a nyomozók Gheorghe Dincă caracali házának első átkutatásakor találtak a nyomozók – tudta meg a Mediafax ügyészségi forrásokból.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi két lány meggyilkolását ismerte be. Vallomása szerint Luiza Melencut áprilisban ölte meg, 15 éves Alexandra Măceşanut július 25-én. Utóbb a házban talált emberi csontokon végzett DNS-vizsgálatok megerősítették, hogy Gheorghe Dincă megölte Alexandrát, majd elégette a holttestet.

A férfi azt állította, hogy hasonlóan járt el Luiza Melencuval is, akinek az emberi maradványait egy Caracal melletti erdőben ásta el. Az ügyészek találtak is csontokat a gyilkos által megjelölt helyen, de a DNS-vizsgálatok alapján nem lehetett eldönteni, hogy valóban a 18 éves lánytól származnak.

Időközben azonban a gyilkossági szakértők befejezték a Gheorghe Dincă augusztus 5-i átkutatásakor talált három vércsepp elemzését. Kiderült, hogy ezek Luiza Melencutól származnak, akiről a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) főügyésze nemrég azt nyilatkozta: nem kizárt, hogy még életben van.

Kapcsolódók

Kimaradt?