Időjárás: ismét viharok söpörnek végig Erdélyen


-A A+

Tizenhét megyére kiterjedő, kedd késő estig érvényes elsőfokú viharjelzést bocsátott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az ország több részén további két napig marad a kánikula.

A meteorológusok szerint kedden 13 és 22 óra között a hegyvidéki területeken, Máramarosban és helyenként Erdélyben időnként jelentős légköri instabilitásra lehet számítani, villámlásoktól, erős, néhol viharos széltől kísért felhőszakadások lesznek, jégeső is kialakulhat.

A jelzett időszakban a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25, elszórtan az 50-60 litert négyzetméterenként. A sárga jelzésű figyelmeztetés a következő megyékre érvényes: Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Kolozs, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Máramaros, Maros, Prahova, Szeben és Vâlcea.

A meteorológusok szerint csütörtökig országszerte kellemetlen lesz a hőérzet, a nyugati, a déli és a délkeleti országrészben a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. A nappali csúcshőmérséklet általában 32 és 34 fok körül alakul, Olténiában és Munténiában elérheti a 34-36 fokot is.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X