Először zajlik Kolozsváron az Európai Ornitológiai Unió kongresszusa


-A A+A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen rendezik az Európai Ornitológiai Unió 12. nemzetközi kongresszusát, amelynek szervezője a BBTE Biológia és Geológia Kara, a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Román Madártani Társaság (SOR). Az esemény augusztus 26. és 30. között zajlik – közölte az egyetem sajtóirodája.

Az Európai Ornitológiai Unió (EOU) szervezésében kétévente kerül sor a 400–500 fős szakmai konferenciára, amely elsődlegesen a biológus szakmát, ezen belül az ornitológusokat, azaz madarászokat megcélzó esemény.

Az angol nyelven zajló konferencia programja elérhető online, amelyre a szervezők várják a nem szakmabeli, szakterület iránt érdeklődőket is. A részvétel előregisztrációhoz kötött.

A konferencia programja az egész Európában tapasztalt drasztikus madárállomány csökkenésének jelensége köré épül. Az esemény keretében olyan témákat érintenek, mint erdei madárfajok ökológiája, gének és viselkedés szerepe a madárvonulásban, európai invazív madarak, észak-eurázsiai madárpopulációk helyzete, az időjárás hatása a madarak életére, városlakó madárfajok ökológiája stb.

Az eseményről tájékozódni a konferencia hivatalos honlapján és Facebook-oldalán lehet.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X