Ezt mindenképpen olvassa el, ha a napokban külföldre indulna


-A A+Megközelítőleg 430 900 személy, román és külföldi állampolgár haladt át az ország határain az elmúlt 24 órában. Ebből 256 200 személy és 105 100 jármű hagyta el az országot, ami 60 százalékos növekedést jelent az augusztusi átlagforgalomhoz viszonyítva, tájékoztatott a határrendőrség vasárnap. 

A román-magyar határon 170 000 személy és 50 000 jármű ment át, a legzsúfoltabb a nagylaki autópálya határátkelő volt; itt ugyanis megközelítőleg 93 000 személy és több mint 25 000 jármű haladt át. 

A határrendőrök azt javasolják, hogy az utazók használják a többi határátkelési pontot is a nyugati országhatáron, többek között a régi nagylaki határátkelőt a 7-es országúton. Javasolják még Arad megye területén a tornyai és a gyulavarsándi határátkelőt. Bihar megyében a borsi mellett működik még a nagyszalontai és az érmihályfalvi átkelési pontokat.

A román-bolgár határon szintén nagy a forgalom ezekben a napokban, emiatt a turistáknak azt javasolják, hogy az összes rendelkezésre álló határátkelőt használják.  A határrendőrök ugyanakkor megközelítőleg 29 500 lej értékben róttak ki bírságokat, többek között különböző javak országba való becsempészési kísérlete miatt. 

A hatóság emlékeztet, hogy a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ internetes oldalon nyomon lehet követni a határellenőrzésnél várható időt a különböző határátkelőknél.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X