Caracali ügy: kihallgatták Gheorghe Dincă feleségét

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) székhelyén hallgatták ki csütörtökön Gheorghe Dincă feleségét és gyerekeit a caracali ügyben.

Gheorghe Dincă felesége két férfi és egy nő kíséretében érkezett a DIICOT-hoz, kísérői összetűzésbe keveredtek a sajtó képviselőivel az épület előtt.

Tonel Pop, a meggyilkolt Luiza Melencu családjának az ügyvédje is megjelent az ügyészség székhelyén, és azt nyilatkozta az újságíróknak, nehezményezi, hogy az ügyészek őt nem értesítették a kihallgatásról. „Csak röviddel ezelőtt értesültem arról, hogy a családot 12 órakor hallgatják ki a DIICOT székhelyén. (...) Nem akarták, hogy jelen legyek eme személyek kihallgatásán. (...) Az ügyvédnek jogában áll jelen lenni és kérdésekegt feltenni a tanúknak, vádlottaknak, vagy kihallgatott személyeknek. Ez pedig nem tetszik a nyomozóknak. Az az érzésem, hogy figyelnek, követnek, lehallgatnak” – mondta az ügyvéd.

Pop azt állítja, hogy Gheorghe Dincă felesége együtt élt a vádlottal annak caracali házában abban az időszakban, amikor Luizát elrabolták és fogva tartották. „Közismert, hogy húsvét előtt ott lakott. Nem mondhatom, hogy erre bizonyítékom van. Tudjuk, mikor rabolták el Luizát, tudjuk, mikor lakott ott a feleség, az én megalapozott gyanúm pedig az, hogy találkoztak ott. Azt akarom, hogy ezt ellenőrizzék” – szögezte le Tonel Pop, azt állítva ugyanakkor, hogy Dincă családtagjait nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni.

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor elkapta telefonálni, majd elégette a holttestet. Az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet (INML) megállapította, hogy a Dincă házában talált csontmaradványok Alexandra csontjai. Dincă azt állítja ugyanakkor, hogy a 18 éves, áprilisban eltűnt Luiza Melencut is megölte.

Kapcsolódók

Kimaradt?