FRISSÍTVE – Több táborozó gyermek került ételmérgezéssel a csíkszeredai kórházba

A Csíkszentgyörgy községhez tartozó Pottyondon nyári táborban tartózkodó gyerekeket szállítottak szerdán kórházba ételmérgezés tüneteivel, a betegeket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Fertőző Osztályán kezelik. FRISSÍTÉS: nyilatkozott a pottyondi Erdei Iskola képviselője

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint szerda reggel értesítették a megyei mentőszolgálatot, hogy több, 6 és 14 év közötti gyermeknek a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Pottyond faluban szervezett táborból, illetve egy 26 éves tanárnőnek ételmérgezésre utaló – hányinger, hascsikarás – tünetei vannak. A megyei mentőszolgálat három csapata és egy orvos szállt ki a helyszínre. A mentősök végül hét gyereket szállítottak el a csíkszeredai sürgősségi kórházba, írja az Agerpres.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának főorvosa, Dr. Kacsó Jolán viszont arról tájékoztatta a Maszolt, hogy kilenc, 6 és 12 év közötti gyermeket és egy felnőttet szállítottak a kórházba. Míg a gyermekek viszonylag jól tolerálták a mérgezést, addig a felnőtt rosszabb állapotban került be. A kórházba szállított táborozókat Csíksomlyóra, a kórház fertőző osztályára szállították, ahol további kezelést kapnak – közölte a főorvos.

Megkerestük az ügyben a pottyondi tábort üzemeltető egyesület képviselőit is, akik egyelőre nem kívánták kommentálni a történteket.

FRISSÍTÉS Megszólalt a pottyondi táborból ételmérgezés gyanújával kórházba került gyermekek és kísérőjük ügyében a táborhely egyik vezető munkatársa. Borbáth László, a pottyondi Erdei Iskola képviselője a Maszolnak elmondta: 2007 óta működik a táborhely, az eltelt tizenkét év alatt sohasem fordult elő hasonló probléma. A képviselő úgy nyilatkozott, működésük során mindig mindent megtettek és megtesznek a törvényes működés érdekében. Borbáth Lászlótól megtudtuk azt is, hogy az eset kapcsán a közegészségügyi igazgatóság helyszíni vizsgálatot tartott. A vizsgálat során semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak, az ellenőrzés végén kiállított jegyzőkönyvben semmilyen szabálytalanságot nem rögzítettek, a személyzet orvosi papírjai is rendben voltak. A kérdéses ételből ételmintát vettek és három nap múlva várható a vizsgálat eredménye, amiből kiderül, valóban az elfogyasztott étel okozhatta-e a rosszulléteket.

(Címlapfotó forrása: Digi24)

Kapcsolódók

Kimaradt?