Nyugat-nílusi vírussal fertőzött beteget kezelnek a iași-i kóráhzban


-A A+Nyugat-nílusi vírussal fertőződött meg egy Iaşi megyei 62 éves nő, a megyében ez lévén az első eset ebben az évben. A járványkórházba beutalt nő esetében szerdán nyert megerősítést a fertőződés gyanúja, nyilatkozta Carmen Dorobăţ, a kórház igazgatója.

Az igazgató szerint a iaşi-i asszonyt 10 nappal ezelőtt utalták be a kórházba. „A pácienst agyhártyagyulladással diagnosztizálták, ma pedig (szerdán – szerk. megj.) megkaptuk az eredményeket, amelyek megerősítették, hogy nyugat-nílusi vírussal való fertőzöttségről van szó. A betegség evolúciója kedvező, azonban a páciens súlyos állapotban van krónikus szívbetegsége és túlsúlya miatt. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik. A páciens azt mondta nekünk, hogy nem volt nyaralni” – mondta Carmen Dorobăţ.

A nyugat-nílusi vírus szúnyogcsípéssel terjed, és a központi idegrendszert támadja meg. A fertőzés a gyenge immunrendszerű személyekre lehet veszélyes, tünetei magas láz, erős fejfájás, izomgyengeség, hidegrázás, fáradságérzet, fényérzékenység.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X