Lehozták a hegyről a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét


-A A+

Lehozták a hegyről a vasárnapra virradó éjszaka a Fogarasi-havasokban elhunyt Török Zsolt alpinista holttestét - közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David. 

Mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt szombat este a helikopter nem tudott leszállni a Negoj-csúcs környékén, ahol a hegymászó holttestét megtalálták, végül a hegyimentők hozták le a hegyről. Az akció éjszaka 1 óra körül ért véget. Az alpinista holttestét a nagyszebeni igazságügyi orvostani intézethez szállították - magyarázta David. 

Török Zsolt az egyik legismertebb romániai hegymászó volt. Eltűnését felesége jelentette szombat reggel, majd több órán át keresték a Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai, csendőrök és a belügyminisztérium egyik helikopterének segítségével. Végül a Negoj-csúcs közelében találták meg a holttestét, vélhetően lezuhant egy szikláról. 

Mihai Fifor belügyminiszter Facebook-oldalán reagált Török Zsolt halálhírére. "Isten veled, jó barát... Nyugodjál békében" - írta bejegyzésében a tárcavezető.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X