FRISSÍTVE - Eltűnt Török Zsolt hegymászó a Fogarasi-havasokban

Eltűnt egy hegymászó a Fogarasi-havasokban – közölte a Szeben megyei hegyimentő-szolgálat vezetője, Adrian David. FRISSÍTÉS: Török Zsolt aradi hegymászót keresik a hegyimentők.

A férfi a Negoj-csúcs térségében tűnt el. A Salvamont Argeş és Szeben megyei munkatársai és csendőrök indultak a keresésére, emellett a belügyminisztérium egyik helikoptere is segíti a felkutatását. Adrian David szerint egyelőre kevés információjuk van az alpinistáról, akinek az eltűnését a felesége jelentette szombat reggel.

FRISSÍTÉS: Az aradon.ro információi szerint az eltűnt hegymászó nem más, mint Török Zsolt alpinista, aki meghódította már szinte az összes veszélyes hegycsúcsát a világnak. A portál úgy tudja, hogy a magyar hegymászó három nappal ezelőtt távozott aradi otthonából egy Fogarasi-havasokbeli expedícióra és céljai között szerepelt a Negoiu-csúcsra való feljutás is.

A család azóta nem tud semmit róla, és szombaton reggel felesége úgy döntött, hogy eltűnéséről értesíti a rendőrséget. A Szeben és Argeș megyei hegyimentők kapcsolódtak be a keresébe, azonban a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudták megfelelően átfésülni a terepet, a  belügyminisztérium által kirendelt helikopter sem tudja eléggé megközelíteni a 2000 méteres magasságot. 

Az erősen felhős, kedvezőtlen időjárás miatt a keresés eddig nem bizonyult eredményesnek. A hatóságok ígérik, hogy amint új információ áll rendelkezésükre, tudatják a családdal és a közvéleménnyel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?