Megvan a Vásárhelyi Forgatag fő helyszíne

Hivatalos: hosszú huzavona után aláírták az együttműködési megállapodást a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal képviselőivel a Vásárhelyi Forgatag szervezői, így biztossá vált, hogy a programoknak idén is a Liget és a Vár ad otthont.

A szervezők közleménye szerint a hetedik Vásárhelyi Forgatag augusztus 23-25. között a SZFÉRA kortárs művészeti tér program-kavalkádjával hangolja a marosvásárhelyieket az egy hetes ünneplésre, majd augusztus 26-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes valamint a Magyar Állami Operaház nagyszabású előadásaival veszi kezdetét a Forgatag, amely egészen szeptember 1-jéig tart.„Távlatokban gondolkodva ezt az újra és újra felmerülő bizonytalansági tényezőt ki kell küszöbölni, mert így sem kiszámíthatóság, sem tervezhetőség nincs a rendezvénnyel kapcsolatban. Meggyőződésünk, hogy a városról és a Forgatagról kialakult képnek sem tesz jót” – mondta Portik Vilmos főszervező.

A Vásárhelyi Forgatagot „összeköt minket” szlogennel szervezik meg, célja pedig minden eddiginél színesebb összművészeti programokkal igazi közösséget kovácsolni Marosvásárhelyen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?