Holtan találtak az erdőben egy gyergyószentmiklósi idős férfit

Holtan találták meg a gombászás közben eltűnt 76 éves gyergyószentmiklósi férfit – jelentette be pénteken a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). 

Az ISU közleménye szerint a holttestet Gyergyószentmiklóstól öt kilométerre, egy menedékház közelében találták meg. Az idős személy csütörtökön indult gombászni a közeli erdőbe, de nem tért haza. Az esetet csütörtökök este jelentette be felesége a 112-es egységes segélyhívószámon.

A férfit csütörtökön éjfélig keresték a katasztrófavédelmiek, csendőrök és hegyimentők, de nem jutottak a nyomára. Péntek reggel folytatták a keresést. A halál okát később állapítják meg.

Arad megyében is eltűnt egy idős férfi

Csütörtök délelőtt az Arad megyei Menyházáról is a közeli erdőbe indult gombászni és erdei füvekért, tealevelekért egy 86 éves idős úr. Felesége személyesen jelentette be az eltűnését a helyi rendőrőrsön, miután a férj nem tért haza ebédre.

A borossebesi rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők a falubeli önkéntesekkel közösen fésülték át az idős házaspár otthona körüli nyolc kilométeres körzetet, és végül a magas fűben fekve, kissé kiszáradva, de épen találták meg a bácsit – tájékoztatott pénteken az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?