Tinigyilkosságok: szombaton azt vizsgálták, járt-e Luiza Melencu a férfi lakásában

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) legfőképpen azt vizsgálta szombaton Caracalban, hogy járt-e Luiza Melencu, az áprilisban eltűnt fiatal lány Gheorghe Dincă lakásában – közölte szombat este Mihaela Porime, a DIICOT szóvivője.

Porime szerint DNS-vizsgálat céljával több biológiai próbát küldtek a laborba, és ismét kivitték a terepre Gheorghe Dincát. Ugyanakkor vizsgálják annak a három telefonnak a tartalmát is, amelyet Dincă lakásában találtak. „A gyanúsított többször is beismerte tetteit, mi minden lehetőséggel számolunk” – mondta a szóvivő.

Szombaton a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) arról tájékoztatott, hogy a caracali ügyben eddig elvégzett laborvizsgálatok csak egyetlen személy, az Alexandra Mihaela Măceşanu DNS-profilját mutatták ki, amelyet a DNS-profilok összehasonlító genetikai vizsgálata alapján állapítottak meg. 

Gheorghe Dincă beismerte, hogy július 25-én déli 12 óra körül meggyilkolta a 15 éves Alexandra Măceşanut, amikor rajtakapta, hogy telefonálni próbál. Utólag elégette a lány holttestét. Ugyanakkor azt állítja, hogy megölt egy második lányt is, a 18 éves Luiza Melencut, ám a nyomozóknak nem sikerült megtalálniuk ez utóbbi holttestét. A nyomozást vasárnap is folytatják. 

Kapcsolódók

Kimaradt?