FRISSÍTVE - Nemzetközi segítséget kér Alexandra családja

FRISSÍTVE: Nemzetközi szakértőkkel is megvizsgáltatnák azokat a csontmaradványokat, amelyekről pénteken késő este kiderült: a DNS-vizsgálatok szerint a 15 éves Alexandra Măceșanutól származnak. FRISSÍTÉS: A szülők is egyetértettek azzal, hogy lányuk feltételezett maradványait nemzetközi szakértőkkel vizsgáltassák meg.

Erről a lány nagybátja, Alexandru Cumpănașu tájékoztatott egy éjszaka közzétett Facebook-bejegyzésben, szintúgy, mint DNS-vizsgálatok eredményeiről is.

A férfi azt írta: bár az igazságügyi miniszter pénteken arról értesítette a családot, hogy a vizsgálatok megerősítették, hogy Alexandrát valóban meggyilkolták, ő erről nincs meggyőződve, ezért nemzetközi szakértőkhöz fognak fordulni. A családtag számára gyanús, hogy a fémhordóban a csontmaradványok mellett talált arany ékszerek nem olvadtak el.

 

Korábbi hírek szerint egyébként az emberi maradványok azonosítását célzó genetikai (DNS) vizsgálat előzetes eredménye jövő hétre lett volna várható. 

Mint írtuk, a 66 éves Gheorghe Dincă korábban beismerő vallomást tett, de a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyésze nem zárta ki, hogy a 15 éves Alexandra Măcenașu életben van. 

FRISSÍTÉSA szülők is egyetértettek azzal, hogy lányuk feltételezett maradványait nemzetközi szakértőkkel vizsgáltassák meg. - írta szombati Facebook-bejegyzésében Alexandru Cumpănaşu, a lány nagybátyja.

"Beszéltem a lány szüleivel (...), és egyetértettek azzal, hogy a család lelki békéjéért és az igazság kiderítése érdekében, lányuk feltételezett maradványait nemzetközi szakértőkkel vizsgáltassák meg" - tudatta.

(Címlapfotó forrása: b1.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?