Források: Gheorghe Dincát többször kezelték a pszichiátrián

Alkoholproblémákkal küszködött és viselkedészavarokban szenvedett a 66 éves caracali férfi, aki vasárnap beismerte, hogy megölte az otthonából eltűnt két tinilányt – nyilatkozták az egészségügyben dolgozó források a Mediafaxnak.

Gheorghe Dincát többször is beutalták a Slatina megyei kórház pszichiátriai osztályára, legutóbb 2010 áprilisában, szorongásos-depressziós szindrómával. Az orvosok azonban – egyebek mellett – a túlzott alkoholfogyasztás miatt jelentkező mentális- és viselkedészavarokkal is diagnosztizálták.

Mint ismert, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) minősített emberölésre terjesztette ki a Gheorghe Dincă ellen folyó büntetőjogi eljárást. A férfi ellen most már a 18 éves Luiza Melencu és a 15 éves Alexandra Măceşan meggyilkolása miatt is vizsgálódnak.

Gheorghe Dincă vasárnap beismerő vallomást tett, mondván, hogy Alexandra Măceşant akkor ölte meg, amikor rajtakapta, hogy telefonál. Azt is beismerte, hogy a holttestet elégette. Feltehetően így tett korábbi áldozata, Luiza Melencu esetében is – mondta Giorgiana Hosu, az intézmény helyettes vezetője. Az ügy legfrissebb fejleményeit itt követheti

Kapcsolódók

Kimaradt?