Tinigyilkosságok: megszólalt az áprilisban eltűnt lány anyja és nagynénje

A caracali tinigyilkosság kapcsán a sajtó megkereste és megszólaltatta az áprilisban hasonló körülmények között eltűnt, 18 éves Luiza Melencu édesanyját. Az asszony arról számolt be, hogy miután a gyermekének nyoma veszett, a községbeli rendőrök többször mondták neki, hogy lánya már nagykorú, és valószínűleg szerelmi okokból tűnt el.

A Dolj megyei Dioşti-ból származó Luiza Mihaela Melencu idén áprilisban indult stoppal Caracalra, hogy pénzt vegyen ki egy bankautomatából, és többé nem került haza. A sajtó a napokban eltűnt 15 éves Alexandra ügye kapcsán kereste meg Luiza Mihaela Melencu édesanyját, mivel a két eset között sok a hasonlóság. Az édesanya elmondta: 18 éves Luiza hiánya miatt a nagyszülők még az eltűnés napján elkezdtek aggódni, mert a fiatal lány soha nem késett otthonról, és mindig válaszolt a telefonhívásra. Luiza nagynénje is megszólalt, és arról számolt be, hogy a lány nagyapja az eltűnés másnapján telefonhívást kapott. Egy férfihang azt mondta neki, ne aggódjon, mert az unokája jól van.

Luiza eltűnése idején édesanyja külföldön dolgozott. Utána hazatért, de azóta se kapott „semmi konkrét" információt a nyomozó hatóságoktól, akik azt mondták neki, hogy semmiféle nyomon nem tudtak elindulni. A coşoveni-i rendőrök azon a véleményen voltak, hogy a lány szerelmi okokból ment el hazulról, szavaik szerint a lány nagykorú, és biztosan „találkozott a mesebeli herceggel" derül ki az anya beszámolójából.

Állításait a lány nagynénje is megerősítette, hozzátéve, a rendőrök türelemre intették az aggódó családot, noha ők biztosak voltak benne, hogy a lány nem önszántából nem ad életjelt, mert „jó tanuló volt, nem okozott gondot, soha nem késett, amikor elment hazulról, és mindig azonnal válaszolt a telefonhívásokra".

Összekapcsolták a két nyomozást

A DIICOT tájékoztatása szerint 2019. április 15-én Dioşti község rendőrőrsét értesítette egy férfi arról, hogy eltűnt unokája, a 18 éves Mihaela Luiza Melencu. A lány Caracalba indult, azóta nem látták. Április 18-án a coşoveni-i helyi rendőrség bűnügyi kivizsgálásba kezdett szabadságtól való megfosztás miatt, majd május 30-án a craiovai DIICOT vette át az ügyet emberkereskedelem gyanújával, ugyanis a nagyapát április 15-e és 19-e között többször ismeretlen személyek hívták fel telefonon, és azt mondták neki, hogy a lány Svájcban van, és többé nem akar hazatérni.

A craiovai DIICOT június 6-án in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárásba kezdett emberkereskedelem miatt. A gyanú szerint a lányt erőszakkal tartották fogva és szexuális visszaélések áldozata volt. A DIICOT most összekapcsolta a nyomozást a szerdán hasonló körülmények között eltűnt 15 éves lány ügyével az esetek hasonlósága miatt: mindkét eltűnés Caracal közelében történt, mindkét eltűnt fiatal nő, mindkettőjüknek autóstoppoláskor veszett nyoma, mindkettő családtagjai kaptak telefonhívásokat ismeretlen személyektől, amelyek során hamis nyomokra igyekeztek terelni őket.

Amint arról beszámoltunk szerdán a 15 éves Alexandra Măceşanu tűnt el, miközben szintén Caracalra akart jutni stoppal. A lány háromszor kért segítséget az 112-es hívószámon, közölve, hogy egy férfi tartja fogva, de a hatóságok nem tudták bemérni a hívás alapján a tartózkodási helyét. A 66 éves feltételezett elkövető otthonában csak a segélyhívás után 19 órával végeztek házkutatást.

Kapcsolódók

Kimaradt?