Tinigyilkosság Caracalban: Gheorghe Dincă nevére előzetes letartóztatási parancsot állítottak ki

Harminc napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki a Dolj megyei törvényszék a 15 éves, Dobrosloveni településbeli lány meggyilkolásával gyanúsított férfi, Gheorghe Dincă nevére.

A gyanúsítottnak a Dolj megyei ügyvédi kamara jelölt ki hivatalból védelmet. A kijelölt ügyvéd, Alexandru Bogdan azt mondta, jelenleg nincs bizonyíték, amely alapján védencét emberöléssel lehetne megvádolni; az előzetes letartóztatást nemi erőszak és kiskorúakkal való kereskedelem gyanúja miatt rendelték el.

Az ügyvéd azt is közölte, hogy Gheorghe Dincă a kihallgatás során beszámolt arról, mivel foglalkozott a vizsgált események ideje alatt, és ezek nem büntetőjogi elbírálás alá eső cselekedetek. Ugyanakkor a gyanúsítottnak nincsenek tanúi, akik alátámasszák állításait. Az ügyvéd leszögezte, nem lehet gyilkossági vádat megfogalmazni mindaddig, amíg le nem zárult a férfi portáján talált csontok törvényszéki orvostani vizsgálata.

Azt is közölte: Gheorghe Dincă állítja, hogy nem ismeri az eltűnt lányokat, és „nem tudja, miről van szó". Ugyanakkor a 15 éves lány a gyanúsított férfi telefonjáról hívta az 112-es számot, de ezt Dincă nem hajlandó elismerni. A lakásán talált ruhákról a férfi azt mondta, hogy azok a családja tulajdonát képezik, a csontokról pedig, hogy azok nem emberi eredetűek, és hogy a kutyái miatt szerezte be azokat.

Gheorghe Dincă fellebbezést nyújtott be az ellene kiadott előzetes letartóztatási parancs ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?