Tinigyilkosság Caracalban: őrizetbe vették a gyanúsítottat

Őrizetbe vették a 15 éves Olt megyei lány eltűnése ügyében gyanúsított férfit. Gheorghe Dincă nevére az ügyészek 30 napos előzetes letartóztatási parancsot kértek a Dolj megyei törvényszéktől.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleményben tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy craiovai területi irodája megkezdte a büntetőjogi eljárást a 24 órára őrizetbe vett Gheorghe Dincă ellen, és kiskorúakkal való kereskedelem és nemi erőszak gyanúja miatt kérték az előzetes letartóztatásba helyezését.

Az ügy az Olt megyei törvényszéki ügyészségtől a craiovai DIICOT-hoz került, mert összekapcsolják azt egy korábbi, hasonló esettel, amelynek során egy 18 éves lány tűnt el közölte Ionuţ Ciprian Spiridon, a craiovai DIICOT vezető ügyésze. A DIICOT arról is beszámolt, 2019. április 15-én Dioşti község rendőrőrsét értesítette egy férfi arról, hogy eltűnt unokája, a 18 éves Mihaela Luiza Melencu. A lány Caracalba indult, azóta nem látták.

Április 18-án a coşoveni-i helyi rendőrség bűnügyi kivizsgálásba kezdett szabadságtól való megfosztás miatt, majd május 30-án a craiovai DIICOT vette át az ügyet emberkereskedelem gyanújával, ugyanis a nagyapát április 15-e és 19-e között többször ismeretlen személyek hívták fel telefonon, és azt mondták neki, hogy a lány Svájcban van, és többé nem akar hazatérni.

Összevonnák a két nyomozást

A craiovai DIICOT június 6-án in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárásba kezdett emberkereskedelem miatt. A gyanú szerint a lányt erőszakkal tartották fogva és szexuális visszaélések áldozata volt.

A DIICOT most összevonná a két nyomozást az ügyek hasonlósága miatt: mindkét eset Caracal közelében történt, mindkét eltűnt fiatal nő, mindketten autóstoppoláskor tűntek el, mindkettő családtagjai kaptak telefonhívásokat ismeretlen személyektől, amelyek során hamis nyomokra igyekeztek terelni őket.

Szerdán a 15 éves Alexandra Măceşanu tűnt el, miközben szintén Caracalra akart jutni stoppal. A lány háromszor kért segítséget az 112-es hívószámon, közölve, hogy egy férfi tartja fogva, de a hatóságok nem tudták bemérni a hívás alapján a tartózkodási helyét. A 66 éves feltételezett elkövető otthonában csak a segélyhívás után 19 órával végeztek házkutatást. A felelős hatóságok eljárásának helyességét a legfőbb ügyészség és a Legfelsőbb Védelmi Tanács is kivizsgálja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?