Tinigyilkosság Caracalban: ezek voltak segélyhívásakor Alexandra utolsó szavai

„Jön! Jön!” – ezt kiabálta a telefonban a 112-es segélyhívó szolgálat diszpécserének a 15 éves Alexandra, ezután a hívás megszakadt. A lányt megölte az a caracali autószerelő, aki a gyanú szerint három hónappal ezelőtt a 19 éves Mihaelát is meggyilkolta.

Ezeket az információkat Ioan Buda volt országos rendőrparancsnok tárta fel a sajtónak, mielőtt a belügyminiszter menesztette volna. Az indoklás szerint azért váltották le, mert a rendőrség „nem járt el megfelelően” annak a lánynak az esetében, akit feltételezhetően egy 57 éves caracali autószerelő ölt meg. A stoppoló Alexandrát a férfi szerdán felvette a járművébe, a tinit azóta nem látták, az ékszereit és a ruháit azonban az autószerelő gazdaságának egyik mellékhelyiségében megtalálták.

Alexandra utolsó percei

Ioan Buda elmondta, a szerdán elrabolt lány háromszor is próbált csütörtök délelőtt segítséget kérni a 112-es számon. Előbb 11:05:41-kor, majd 11:06:25-kor és 11:12:36-kor is beszélt a diszpécserrel. Azt mondta, egy romos házban tartják fogva, de nem tudja pontosan, hogy hol.

Megadott azonban egy lakcímet, ami a lakásban talált névjegykártyán szerepelt. Elmondta azt is: nem biztos abban, hogy valóban a bediktált lakcímen tartja-e fogva az elrablója, aki egy dróttal megkötözte és meg is erőszakolta. Könyörögve kért segítséget. A harmadik telefonálás végén azt kiabálta a diszpécsernek, vélhetően a gyilkosára utalva: „Jön! Jön!”. Ezután a hívás megszakadt – tájékoztatott a rendőrparancsnok.

A rendőrség csak a lány utolsó hívása után 19 órával, péntek reggel hatkor hatolt be az autószerelő házába. Kegyetlen látvány fogadta őket a férfi gazdaságában, hiszen fagyasztott emberi húst és elégetett emberi csontokat találtak egy mellékhelyiségben. Megtalálták a 15 éves lány ékszereit és ruháit is, így feltételezik, hogy az emberi maradványok a lányé. Hasonló forgatókönyv szerint tűnt el áprilisban ugyanazon a környéken egy 19 éves lány is, a hatóságok feltételezik, hogy ő is az 57 éves férfi áldozata lett.

Nem ismerik az alkotmányt

A rendőrség azzal indokolta a kései intézkedést, hogy hibásak voltak azok a lakcímek, amit a Különleges Távközlési Szolgálattól (STS) a lány telefonhívásai alapján bemért. A STS pedig azzal védekezett, hogy a hívás helyszínének bemérése nem a feladatuk. A lány tartózkodási helyére vonatkozó információkat a mobilszolgáltató adta ki.

A rendőröknek pénteken hajnali fél háromkor sikerült rátalálniuk az autószerelő házára. A bíróságtól 3.30-kor megszerezték a házkutatási engedélyt, de csak reggel 6-kor hatoltak be a gyilkosság helyszínére, mert így írja elő a büntetőeljárási törvénykönyv.

Bogdan Licu legfőbb ügyész elmondta: nem érti, miért így jártak el a rendőrök, hiszen maga az alkotmány is előírja, hogy nincs szükség bírósági engedélyre a hatósági beavatkozáshoz, amikor emberéletek forognak kockán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?