Gyermekre támadt a medve Hargita megyében

Hétéves gyermekre támadt Csíkzsögödben péntek reggel a medve – közölte Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája.

Arról a csíkpálfalvi medvéről van szó, amelynek kilövését hetekkel ezelőtt kérte Borboly Csaba megyei tanácselnök, aki úgy értékelt, hiába állították össze a dokumentációt az illetékes szervek, a környezetvédelmi minisztériumban nem foglalkoznak az üggyel.

„Egy normális országban soha nem fajulhatnának idáig a dolgok: évek óta kérjük a környezetvédelmi minisztertől, hogy vegye komolyan és kezelje felelősségteljesen a Hargita megyei medveproblémát. Hiába jött el hozzánk, azóta sem történt előrelépés az ügyben. A csíkpálfalvi medve hetek óta háborgatja a lakókat, kárt tett több háztartás állatállományában, és folyamatos veszélynek voltak kitéve az emberek” – fogalmazott.

Emlékeztetett, több mint egy hete ül a minisztériumban a kilövéséért benyújtott dokumentumcsomag. „Minek kell még megtörténnie, hogy egyszer s mindenkorra megoldja a minisztérium a medveügyet? Románia állampolgárai vagyunk, biztonságban akarjuk érezni magunkat a saját otthonunkban! Azt kérjük, hogy a környezetvédelmi miniszter vállalja a felelősséget a számtalan, medvék által okozott kárért és emberi sérülésért!” – szögezte le a Hargita megyei tanácselnök.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?