Egyedülálló vidámpark-komplexum épülhet Sepsiszentgyörgyön

Az országos szinten egyedülálló létesítményt a Sepsiszentgyörgy és a hozzá tartozó Sugásfürdő közötti 12 hektáros területen tervezik. A tervet a városháza honlapján bocsátották közvitára, és számítások szerint a beruházás értéke 4,7 millió euró lesz.

A beruházástól azt remélik, hogy jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz Sepsiszentgyörgyre. Számítások szerint a megnyitás első évében százezer látogatója lesz a vidámpark-komplexumnak, majd évente tíz százalékkal nő a látogatók száma.

A vidámpark területén egy kilométer hosszú alpesi hullámvasutat üzemelnek be. A vizes felvonó a másik vonzó elem lehet: a vízi lift egy tóba ereszkedik le az üvegalagúton keresztül, onnan megfigyelhető a víz alatti élővilág, és a kalózok rejtett kincsei. Egy második felvonó a mélységbe való alámerülést szimulálja, bemutatva egy ilyen kaland veszélyeit.

Berendeznek egy szafari buszt, ahol virtuálisan a világ több pontjára utazhatnak el az érdeklődők. A terv szerint egy kalandparkot is kialakítanak, ötvözve a kötélpark és erdei kalandpark kínálatát, kötélcsúszdával kiegészítve. Többek között lesz egy kétszintes épület ajándékboltokkal, étteremmel, tó fölé nyúló üvegteraszos bárral, mozival és játékteremmel. Megépítenek egy miniatűr várost, ahol 3D-s technológiával a világ legismertebb műemlékeit jelenítik meg. Felszerelnek négy teleszkópot, és egy űrhajó kicsinyített modelljét.

A kezdeményezők szerint a projekt 16 hónap alatt megvalósítható, és jelentős számú turistát vonzana Sepsiszentgyörgyre, emellett 21 állandó és 16 idénymunkásnak biztosítana állást. További részletek itt olvashatók

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?