Megbírságolták a szászfenesi önkormányzatot a Szamos-parti szemétrengeteg miatt

A Szamos-parton tornyosuló szemétrengeteg ellen tiltakozók petíciója cselekvésre késztette a hatóságokat: a Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság (ABA Someş-Tisa) 75 ezer lejre bírságolta a szászfenesi önkormányzatot, írja a monitorulcj.ro helyi portál. 

Amint azt megírtuk, a Szászfenes és Kolozsvár közötti partszakaszt hatalmas szemétdombok öntötték el, és az állapotok tűrhetetlensége miatt a Someș Delivery szervői petíciót indítottak a szemét eltakarítására. Vélhetően az eddigi 2 500 aláírás hatására a hatóságok felülvizsgálták az ügyet, és 75 ezer lejre bírságolták Szászfenes önkormányzatát.

A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság (ABA Someş-Tisa) kiemelte, az utóbbi években többször is leellenőrizte a térséget, intézkedett a víztisztítás érdekében, azonban szerintük az ott élők felvilágosultságának hiányában nagyobb léptékű megmozdulást nem tehettek. A hatóság hozzátette: a helyzet javulását a lakosság viszonyulásának a megváltoztatásától várja, széles körű tájékoztatásra, cselekvésre buzdításra van szerintük szükség. 

A lakosság ugyanis csak akkor fogja megérteni, hogy a folyópart szennyezettsége veszélyekkel jár, ha a véleményformálók, civil szervezetek és a sajtó együttműködve igyekszik magyarázatot és példát nyújtani – tette hozzá a vízügyi igazgatóság.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?