Pályázatírási képzés Nagyenyeden

Egész napos pályázatíró képzést szervez az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) április 25-én, csütörtökön az RMDSZ nagyenyedi székházában. Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala idén is közzétette pályázatait, amelyekre május 10-ig pályázhatnak az érdeklődök.

Az intézmény vezetője, Laczikó Enikő államtitkár a képzés céljáról tájékoztatott, a cél az érdeklődök ösztönzése és a hivatal pályázati rendszerének ismertetése, hogy a kisebbségek képviselői minél hatékonyabban tudják felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a Hivatal minden évben támogatja a kisebbségek kulturális megnyilvánulásait és nagy hangsúlyt fektet az etnikumok közötti együttműködésre. A nagyenyedi képzés által a résztvevők betekintést nyerhetnek majd a pályázatok rendszerébe, megismerkedhetnek a pályázatírás formai követelményeivel és informálódhatnak azokról a kezdeményezésekről, amelyeket hivatal támogatni tud.

A pályázatírási képzés a szövetség főtitkársága által 2012 szeptemberében meghirdetett és működtetett Szórványmenedzser szolgálat közreműködésével valósul meg.

Kimaradt?