Bonyolódott a medve által megtámadt csendőr ügye

Nyomozásba kezdett a Iaşi megyei katonai ügyészség, miután eltűnt az a medve, amelyet vasárnap lőtt le egy csendőr a szolgálati fegyverével - közölte hétfőn az Agerpres hírügynökséggel a Suceava megyei rendőrség szóvivője, Ionuţ Epureanu.

A medvetámadás szombatról vasárnapra virradóan történt Holda falu közelében, ahol járőröző hegyicsendőrökre támadt a nagyvad. A medve az egyik, 38 éves csendőrt jobb vállán és jobb lábán, valamint hasi tájékon sebesítette meg. Társa úgy ítélte meg, hogy a támadás gyorsasága miatt nincs idő az állat más módszerekkel történő elriasztására, emberélet került veszélybe, ezért szolgálati fegyverével rálőtt a medvére.

Ezt követően autón szállította társát a legközelebbi orvosi rendelőbe, közben hívta az 112-es segélykérő számot. Elmondása szerint távozásukkor még a helyszínen volt a meglőtt medve. A sebesült csendőrt kórházba szállították, megműtötték, állapota stabil. Kórházba szállítása után kollégája és egy másik csendőrtiszt visszatért a támadás helyszínére, de a medvét már nem találták ott - derül ki a hatóságok tájékoztatásából.

A medvét jelenleg a Suceava megyei rendőrök egy csapata, valamint erdészek és csendőrök keresik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?