Az ország egynegyedében okozott károkat a vihar

Tizenegy megye huszonnyolc településén okozott károkat a viharos időjárás az elmúlt 24 órában – tájékoztatott a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Az IGSU csütörtöki közleménye értelmében Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Beszterce-Naszód, Konstanca, Dâmboviţa, Prahova, Tulcea és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben vált szükségessé a katonai tűzoltók beavatkozása az erős szél és az esőzések miatt.

Utakra, épületekre vagy autókra dőlt fákhoz összesen 67 eset riasztották a katasztrófavédelmet, ugyanakkor tizenkét autóban, nyolc tetőzetben és hét lakásban tett kárt a rossz idő. Négy megyében (Maros, Bákó Tulcea és Vaslui) a RO-Alert telefonos riasztórendszerrel is figyelmeztették a lakosságot – áll a közleményben.

A katasztrófavédelem ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vízkárok megelőzése érdekében tisztítsák ki az árkokat és átereszeket. Erős szél esetén maradjanak megfelelő védelmet nyújtó, zárt helyiségben, kerüljék az olyan helyeket, ahol fák, reklámtáblák vagy villanyoszlopok vannak, amelyeket kidönthet a szél.

Ha vihar közeledik, a gépkocsikat parkolják fáktól, villanyoszlopoktól távol eső, védett helyre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?