Csíkszeredai viharkárok: utakra és sínekre dőlt fák, megrongált háztetők, eldugult csatornaszájak

Fákat döntött ki és tetőket rongált meg a szerda délelőtt Csíkszeredára lecsapó vihar. A viharos erejű szél 11 óra után pusztított a székelyföldi városban, a hirtelen lezúduló eső több helyen elborította az utakat.

A székely város több részét is érintette a vihar. Csíkszereda déli kijáratánál az útra és a vasúti sínekre dőltek fák a vihar következtében akadályozva a forgalmat. Szintén kidőlt fákat jeleztek a Hajnal utcából, a Nagyrét utcában lévő négyemeletes tömbházak tetejéről cserepeket sodort le a szél, veszélyeztetve az ott lakók testi épségét, valamint a közelben parkoló autókat.

Ezenkívül a városban reklámtáblákat és közlekedési táblákat döntött ki a nagy erejű szél. A város több pontján felgyűlt a víz a hirtelen lezúduló eső következtében, emiatt nehézkes a közlekedés. Az utakat sok helyen törmelék és faágak borítják.

Füleki Zoltán alpolgármester a Maszol érdeklődésére elmondta: jelenleg is tart a vihar okozta károk számbavétele. A városban több lakóépület tetőzete is az időjárás áldozatává vált Csíkszereda csibai részén, ugyanakkor ott is több fa dőlt az útra.

A város nyugati kijáratát elhagyva az úgynevezett Hármas-keresztnél szintén az útra dőlt fa akadályozta a forgalmat. A vihar károkat okozott a csíkszeredai polgármesteri hivatalnál is, ahol egy kidőlt fa rongálta meg a kerítést. Az első hírek szerint a környékbeli falvakban is komoly problémákat okozott a vihar, illetve a nagymennyiségű csapadék.

Leállt a közúti forgalom

Leállt a közlekedés Csíkszereda szentegyházi kijáratánál, miután egy heves vihar több fát döntött az úttestre. A Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint csapatai jelenleg a 13A jelzésű országúton, Csíkszereda Szentegyháza felé vezető kijáratánál a fák eltávolításán dolgoznak.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő az Agerpresszel közölte, hogy egyetlen személygépkocsi sem rongálódott meg a viharban, és a közlekedés az út járhatóvá tétele után azonnal beindul.

A sínre borult fa a csíkszeredai vasútállomás illetékesei szerint egyelőre nem okozott fennakadást, mert az érintett szakaszon legközelebb 14.30-kor kell közlekednie vonatnak a menetrend szerint, addig meg eltávolítják a fatörzset

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?