Hétfőn indul az OMDSZ felvételi tájékoztatója

Hétfőn indul az Országos Magyar Diákszövetség felvételi tájékoztató körútja, amely során az Egyetemi Kalauz 2013 című kiadvány bemutatása mellett felvételivel kapcsolatos információkat is házhoz szállítanak a magyar végzős tanulóknak.

A kiadványban szerepelnek a magyar alapítványi felsőoktatási intézmények, a magyar egyházi felsőoktatási intézmények, a magyar tannyelvet is használó állami egyetemek, a nagyobb egyetemi központokban lévő román állami egyetemek, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények romániai konzultációs központjai. Mindezek mellett fel van tüntetve, hogy az egyes karokon milyen szakokat lehet választani. Az egyetemek segítőkészségétől függően gyakorlati információkat is közölnek az idei felvételivel kapcsolatban (beiratkozási időszak, tandíj, beiratkozási díj, felvételi időpontja, a beiratkozáshoz szükséges iratok).

A körút során a könyvben megtalálható konkrét adatok mellett részletes tájékoztatást nyújtanak a képzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről, az egyetemekről, a bentlakásokról, az egyetemi központok kulturális és szórakozási lehetőségeiről, és nem utolsó sorban a diákszervezetekről.

A cél minél több középiskolást meggyőzni arról, hogy felelősségteljesen válasszanak és tudatosan készüljenek a nekik legmegfelelőbb szakra.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén párhuzamosan két tájékoztatókörutat szerveznek, egyiket Partium, másikat Székelyföld irányába. A pontos helyszínek és időpontok megtekinthetők a szervezet honlapján.  

Kimaradt?