Gyűjtés indul a madéfalvi édesanyának, akit megtámadott a medve

Gyűjtést indít Hargita Megye Tanácsa a hatgyermekes madéfalvi édesanyának, akit gombászás közben támadott meg a medve szombat hajnalban, és emiatt legalább hat hétig nem tud dolgozni.

A 29 éves nő már legalább tíz éve jár szezonban gombászni, de először találkozott medvével, igaz, hallotta, hogy sokan panaszkodnak a nagyvadak jelenlétére a patakok mentén, esztenákon. Mint mondta, megpróbált elszaladni, de a medve hátulról leütötte. Ekkor eszméletét vesztette, a barátnője hívott segítséget, így került kórházba, ahol megállapították, hogy eltört a medencecsontja, és legalább hat hétbe telik majd, amíg felépül, olvasható Hargita Megye Tanácsának közleményében.

A medvetámadás áldozatát Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kereste fel a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sebészeti osztályán vasárnap délelőtt. Tájékoztatta, hogy a tanács bírósági úton próbálja elérni, hogy az állam kártérítést fizessen a medvetámadások áldozatainak, illetve megígérte, hogy gyűjtést rendeznek a családnak, hogy a hat hétig kieső keresetet pótolni lehessen. A találkozásról videó is készült:

 

Aki támogatná a megsérült madéfalvi nőt és családját, az info@hargitamegye.ro címen veheti fel a kapcsolatot az illetékesekkel, közölték.

A medvetámadások gyakoriak Hargita megyében, a „medvekérdés” kapcsán 2018-ban akciótervet fogadott el a környezetvédelmi minisztérium, márciusban egy ember mégis belehalt a bocsait védő anyamedvével való találkozásba. A jelenség lehetséges okaival ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?