A rendőrség nem árulja el, hogy azonosították-e az úzvölgyi incidensek főkolomposait

Több napos munkával portálunk azonosította a június 6-ai úzvölgyi incidensek több főkolomposát. A Bákó megyei rendőrség kitérő választ adott arra a kérdésünkre, hogy ezt nekik három hét alatt sikerült-e megtenniük.

A csendőrség június 7-én közölte, hogy a Bákó megyei rendőrség vizsgálatot indított az úzvölgyi temető kapuját június 6-án megrongáló személyek ellen. Az ügyben magánszemélyek és pártok is feljelentést tettek. A június 7. óta eltelt három hét alatt azonban csak annyi történt, hogy a csendőrség megbírságolt két székelyföldi önkormányzati vezetőt, amiért az incidensek napján kihelyezett tanácsülést tartottak az úzvölgyi temető előtt.

Portálunk június 25-én, hétfőn írásban megkereste a Bákó megyei rendőrség sajtóosztályát, és a nyomozás jelenlegi állásáról érdeklődtünk. Többek között azt kérdeztük: sikerült-e azonosítaniuk a rongálások gyanúsítottjait, és ha eddig nem jártak eredménnyel, mi volt az akadálya a tettesek azonosításának?

Az utóbbi kérdést annak tudatában tettük fel a rendőrségnek, hogy rengeteg nyilvánosan hozzáférhető videó- és képanyag készült az úzvölgyi incidensekről. A Maszolnak ezek alapján – több napos munkával – sikerült is azonosítani az incidensek főszereplőit.

A Bákó megyei rendőrség sajtóosztálya öt nap elteltével, pénteken reagált a kérdéseinkre, egy semmitmondó válasz formájában. Cătălina Păduraru szóvivő a levelében voltaképp csak azt erősítette meg, ami már három hete ismert: a moinești-i ügyészség felügyelete alatt bűnvádi nyomozás zajlik rongálás gyanújával a temetőkaput szétverő személyek ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?