Ellenőrizték a tej és kifli programot Maros megyében

A Románia iskoláiért program lebonyolításáért felelős megyei bizottság kérésére több ellenőrzést is végrehajtottak az illetékes hatóságok május hónap folyamán Maros megyében.

Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság a Friesland cég tejfeldolgozó egységében végzett ellenőrzést, amely a fent említett program keretében tejet és tejtermékeket kínál a gyerekeknek. Az igazgatóság nem talált rendellenességeket.

Ugyancsak május folyamán 25 tanintézménynél végzett ellenőrzéseket a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. Az ellenőrzések során három iskolában találtak rendellenességeket: a mezőcsávási általános iskolára 800 lej pénzbírságot róttak ki, mivel a hűtők nem voltak hőmérőkkel és a hőmérsékeletet jegyző diagramokkal ellátva. A gyulakutai általános iskola 1000 lej pénzbírságot kapott, amiért nem alakított ki megfelelő helyiséget a tej és kifli program keretében szolgáltatott termékek megfelelő tárolására, míg a mezőpaniti általános iskola figyelmeztetést kapott.

Mivel számos panasz érkezett a termékek – a tej és kifli - minőségére vonatkozóan, az illetékes intézmények közös ellenőrző bizottságot hoztak létre. A bizottság létrejöttének napján a termékekből mintákat vettek és a teljes kiörlésű lisztből készült kifli minőségét illetően rendellenességeket találtak. A kifli kiosztását felfüggesztették addig, amíg a rendellenességeket meg nem szűntette a cég. A további mintavételek során nem találtak rendellenességeket, de a hatóságok heti gyakorisággal laboratóriumban ellenőrzik a termékek minőségét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?