Szatmáron is végigsepert a vihar

Orkán erejű széllel és cseresznye nagyságú jégesővel érkezett a vihar Szatmár megyébe s főleg annak nyugati részére – kidőlt fák maradtak nyomában. A gépkocsi tulajdonosok körében komoly riadalmat okozott a vörös jelzésű jégeső-riasztás.

Sokan nem „hittek” teljesen sem a meteorológusok előrejelzéseinek, sem a vasárnap kora esti magyarországi híradásoknak, amelyek a szomszédban, s különösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végigtomboló viharról számoltak be, viszont amikor éjfél után pár perccel mobiltelefonjuk jelezte a RO-ALERT rendszer heves esőzésre, erős szélre, nagyméretű jégesőre intő, vörös jelzésű figyelmeztetését, azt már komolyan vették. Olyannyira, hogy például Szatmárnémetiben az új központban lakók közül nagyon sokan lerohantak és a Decebal híd feljárói alá menekítették autójukat a jégverés elől.

Bár a vihar ereje némileg csökkent, mire elérte a megyeközpontot, a környező falvakban cseresznye- vagy még annál is nagyobb jégdarabok hulltak, komoly károkat okozva a kertekben, gyümölcsösökben. Orkán tombolt a megye nyugati, Nagykároly környéki részén, a viharos erejű szél fákat döntött az úttestre Nagykároly és Mezőterem, valamint Sándormajor és Kismajtény között, ezért a forgalom csak egy-egy sávon tudott haladni, de Nagykárolyban, az 1 Decembrie utcában is földre fektetett egy fát. Szilágypérben egy gazdaságot öntött el a víz - itt a tasnádi tűzoltók léptek közbe és nagy teljesítményű szivattyúval pumpálták ki a vizet az udvarból, pincéből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?