Szétverték Úzvölgyében a kamerájukat, adományt kapnak az MTVA csíkszeredai tudósítói

Félmillió forinttal támogatja a Bethlen Gábor Alap az MTVA csíkszeredai tudósítóit, akiknek televíziós kameráját az úzvölgyi katonatemetőben forgatáskor a román emlékmű felszentelésére érkezők egyike szétverte június 6-án.

Ezt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár jelentette be csütörtök este az I. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón, Visegrádon. Az MTVA csíkszeredai tudósítói, Csúcs Péter és Csúcs Mária egy új kamera megvásárlására kapják az adományt.

Mint ismert, június 6-án a román emlékmű felszentelésére érkező román tömeg erőszakkal nyomult be az úzvölgyi katonai temetőbe, miután a korábban oldalról behatoló társaik szétverték a bejáratát. Csúcs Péter az események középpontjában, a székelykapunál filmezte a jeleneteket. Az alábbi videón 11.00-tól látszik, amint egy feldühödött, csuklyás férfi egy hosszú léccel, hatalmas erővel a csíkszeredai filmes felé csap, de csak a kameráját találja el.

A kamera használhatatlanná vált, de a képeket sikerült kimenteni, és már aznap este láthatók voltak a magyar közszolgálati televízióban. Az Úz-völgye Facebook-csoportban megjelent információk szerint a visegrádi médiatalálkozón több mint száz Kárpát-medencei újságíró tapsolta hosszasan a Csúcs házaspárt és a nemzetpolitikai államtitkárság felajánlását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?