Tamási Zsolt nem vállal város tanácsosi mandátumot Marosvásárhelyen

Nem veszi át a Furó Judit távozásával megüresedett tanácsosi tisztséget Tamási Zsolt. A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója ezt a Facebook-oldalán közölte csütörtökön.

„Nem tudok azonosulni egy olyan közkatonai szereppel, amikor olyan döntések meghozatalára kényszerülhetnék, amelyre a városi szervezet vezetői a frakciófegyelem alapján kérhetnének, s amelyről tudnám, hogy nem a mi érdekeinket szolgálja” – indokolta döntését a pedagógus, aki Furó Juditot követte az RMDSZ jelöltlistáján, ezért őt illetné meg a távozó tanácsos mandátuma.

Tamási Zsolt közölte: 2016-ban azért vállalta csak a 13-ik helyet a jelöltlistán, mert tudta, hogy ha a közösségi összefogás hozza az erejét, akkor ennyi magyar tanácsos lehetett volna az önkormányzatban. „S ezzel a bizalommal nem lett volna szabad nem élni. S azt is tudtam, hogy ha a közösségünk megosztottsága marad, akkor az önkormányzati frakciónk nem a város és közösségünk érdekét képviselő városvezetés árnyékában kényszerpályákra kényszerülhet. S ezzel nem tudtam volna azonosulni” – részletezte.

 

Az igazgató megállapította: az RMDSZ városi tanácsi frakciójának az elmúlt években voltak „kitartó, következetes állásfoglalásai”, de egy idő utána kényszerpályára került, kiszolgálta a város aktuális vezetését.

„Láttam egyre meredekebb belső konfliktusokat a szervezeten belül, s láttam, hogy hogyan veszíti hitelét a marosvásárhelyi lakosság egy része előtt a városvezetést egyre inkább követő városi szervezeti vezetés. S látom azt is, hogy nekünk, marosvásárhelyieknek szükségünk van egy olyan érdekképviseletre, amely értünk, s nem egyes személyekért tesz. S látom azt is, hogy erre most kevés az esély” – szögezte le Tamási Zsolt.

Közölte azt is: nem tud eltekinteni azoktól az alapelvektől, ami miatt az RMDSZ tanácsosként való önkormányzati szereplését korábban mérlegelte. „Az irány, amelyet a városi vezetés képvisel, távol áll az én értékrendemtől. Ezért még várok. Nem fogadom el, hogy belépjek az önkormányzati tanácsosi testületbe, mert nem arról szól, ami miatt 2016-ban vállaltam volna a tanácsosi szerepet” – írta az igazgató.

Az RMDSZ tanácsosi listáján Tamási Zsolt után Boros Gyula következik, aki az ETV értesülései szerint vállalná a mandátumot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?