Medve kószált órák közben egy Maros megyei iskola udvarán


-A A+Medve kószált a Maros megyei beresztelki iskola udvarán, miközben a tanulók órán voltak. Az esetet térfigyelő kamerák is rögzítették.

A beresztelki iskola igazgatója, Aurelian Negrea szerint a medve délelőtt fél tizenegy körül az iskola mögötti tömbházak felől közelítette meg a tanintézményt, áttörte a kerítést, átkelt az udvaron, majd továbbment az erdő felé.

"Ha pár perccel később jött volna, éppen szüneten lettek volna a diákok. És mivel meg volt ijedve, bármi történhetett volna. (...) Ki gondolta volna, hogy fényes nappal, a falu közepén összefuthatsz egy medvével? Mindenkinek nagyon figyelmesnek kell lennie, nincs, amilyen intézkedést hozni" - nyilatkozta az igazgató, hozzátéve, hogy a gyerekek is megijedtek, hiszen látták a medvét az ablakon keresztül.

Aurelian Negrea rámutatott, a község valamennyi falujában gyakran előfordult az utóbbi időben, hogy medvét láttak, ez esetben azonban egyértelmű volt, hogy a medve megijedt valamitől, így került a településre.

A helybéliek közül többen is látták, ahogy áttörte az iskola kerítését, keresztülment az udvaron, majd bement egy kertbe, ahonnan a tulajdonos úgy kergette el, hogy nem is nézett rá, azt hitte, kutyával van dolga. Később csendőrökből, rendőrökből és vadászokból álló, 12 fős csapat indult el, hogy kikergesse a faluból a medvét, az erdőben azonban nyomát vesztették a nagyvadnak.

A vadászok szerint a Beresztelkéhez tartozó Magyarfülpösön nemrég egy sertést ölt meg a medve az egyik háznál. Évről évre egyre több problémát okoznak a medvék, mégis kevés nagyvad kilövésére kapnak engedélyt. A beresztelki iskola udvarán kószáló medve "útvonalát" rögzítették a térfigyelő kamerák, a felvételek a közösségi oldalakra is felkerültek.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X