Melegünk lesz a következő két hétben a meteorológusok szerint

Fokozott felmelegedés várható országszerte a következő két hétben, június 10. és 23. között, azonban a légköri instabilitás megmarad, tájékoztatott hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A Bánságban és a Körösök vidékén a hét folyamán felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek a jelenlegi 30 fokról 34-re emelkednek a hét végéig, az éjszakai minimumok pedig 16 fokról 18 fokra. Ezt követően kissé csökken a hőmérséklet, és az időszak végéig konstans marad: nappal 28-30 fok, éjszaka 14-17 fok körül alakul. Szinte naponta lehet záporokra számítani, de nagyobb gyakorisággal a második héten következnek be.

Erdélyben is fokozatosan felmelegszik az idő az első héten, a hét eleji 28 fokos csúcshőmérsékletről 32 fokra a hét végére. Az éjszakai hőmérséklet 13 és 16 fok körül alakul. A második hét elején enyhe lehűlés várható, majd az átlagos nappali csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul az időszak végéig. Naponta lehet záporokra számítani, nagyobb valószínűséggel azonban az első hét közepén és a második héten.

Máramarosban hasonlóan alakul az időjárás, 32 fok várható az első hét végén, a második héten aztán 28 fokra csökken a nappali csúcshőmérséklet. Az éjszakai minimumok 14 és 17 fok körül alakulnak, június 14-18. között lesznek a legmelegebbek az éjszakák. Futó záporok főleg délutánonként és nagyobb valószínűséggel a második héten várhatók.

A hegyvidéken is felmelegszik az idő, az első hét végén 22 fokig, az éjszakai minimumok 11 és 13 fok között alakulnak. A második héten a nappalok is, és az éjszakák is 1-2 fokkal hűvösebbek lesznek. A futó záporok itt is szinte mindennaposak lesznek, de nagyobb mennyiségű csapadék a második héten várható.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Kapcsolódók

Kimaradt?