A temesvári önkormányzatnál vizsgálódik a DNA

Dokumentumokat kértek ki hétfőn a korrupcióellenes ügyészek a temesvári önkormányzattól. 

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) temesvári ügyosztályának tájékoztatása szerint nem tartottak házkutatást a polgármesteri hivatalban, hanem bizonyos iratokat kértek ki. Nicolae Robu polgármester szerint mintegy tíz építkezési engedélyt és az ezekhez tartozó városrendezési engedélyeket kérte ki a DNA. „Az ügyészek jelentkeztek az irodámban, elmondták, miről van szó, behívtam az illetékeseket a városrendezési igazgatóságról, és megegyeztünk, hogy a mai, valamint a holnapi nap folyamán elkészülnek a fénymásolatok és elküldik ezeket a DNA-hoz” – fogalmazott az elöljáró a Románia TV-nek adott nyilatkozatában. 

A polgármester azt állítja, nem ismeri a nyomozás részleteit, de értesülései szerint az építménymagasság be nem tartásával kapcsolatos ügyben vizsgálódik a DNA. 

Múlt héten Nicolae Robu átiratban figyelmeztette a temesvári önkormányzat városrendezési igazgatóságának munkatársait, hogy szakmai kiértékelésnek fogja alávetni azokat, akik továbbra sem tartják be a határidőket az állampolgárok vagy befektetők által igényelt dokumentumok kibocsátásakor. 

Kapcsolódók

Kimaradt?