Mutatjuk a csíksomlyói búcsú programját

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a hivatások éve van, ennek jegyében szervezik meg június 7–10. között a csíksomlyói pünkösdi búcsút, melynek idei mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya”.

A római katolikus egyházmegyék által működtetett romkat.ro-n ismertetett program szerint az ünnepi búcsús szentmise szombaton 12 óra 30 perckor keződik a csíksomlyói hegynyeregben, idei szónoka Pál József-Csaba temesvári megyés püspök.

Ezt megelőzően a péntek esti 7 órától kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás lesz.

8-án, szombaton reggel 7 és 8, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérőkordon délelőtt fél 11 órakor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyóhegyek közötti nyeregbe a Hármashalom oltárhoz.

Pünkösd ünnepén, vasárnap reggel 7 és 8 órakor, délelőtt fél 11-kor és este 7-kor tartanak szentmisét a kegytemplomban. Hétfőn, pünkösd másodnapján reggel 8-kor, délelőtt 11-kor és este 7-kor lesznek szentmisék.

Pál József Csaba 1955. december 3-án született a Hargita megyei Csíkcsomortánban. Középiskolai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Kántoriskolában, teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Főiskolán végezte. 1981. június 21-én Jakab Antal gyulafehérvári püspök szentelte pappá.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?