Kéthetes előrejelzés: nem fog eltelni nap csapadék nélkül

A következő két hétben 31 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála a Bánságban, de az ország régióinak többségében marad a zivataros, viharos idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett, június 3-a és 16-a között érvényes előrejelzéséből.

Eszerint a Bánságban és a Körösök vidékén június 8-áig fokozatosan nőnek a hőértékek, a maximális hőmérséklet 29-31 fok, a minimum 15-16 fok lesz ebben a térségben, és a következő héten sem várható jelentős lehűlés. Záporokra, zivatarokra azonban minden nap számítani kell, főleg ezen a héten.

Erdélyben szintén felmelegedik az idő, a kezdeti 22 fokról 26-28 fokra emelkednek a nappali hőértékek, hajnalonként 11-13 fok közötti átlag várható. Zivatarokra itt is minden nap készülni kell.

Máramarosban körülbelül 27 fokig emelkednek a maximum hőértékek, majd június 13-a és 16-a között enyhe lehűlés várható. A minimum hőmérséklet 12 és 15 Celsius-fok között alakul. A záporok itt is csaknem mindennaposak lesznek.

A hegyvidéken első héten felmelegedik az idő, nappal átlagosan 18, hajnalonként 10-11 fokot mutatnak majd a hőmérők. A második héten kissé csökken a hőmérséklet, és valószínűleg itt sem fog eltelni nap csapadék nélkül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?