Ferenc pápa Romániában van: Bukarestben tölti első napját az egyházfő (percől percre)


-A A+

Megérkezett pénteken 11.10 körül Romániába Ferenc pápa. A katolikus egyházfő Bukarestben Klaus Johannis elnökkel és román állami méltóságokkal találkozott, majd beszédet tartott a Cotroceni-palotában. Délután az ortodox pátriárkával tárgyalt, felkereste a Nemzet Megváltása Katedrálist, majd szentbeszédet mondott a Szent József római katolikus katedrálisban. A történelmi látogatásra rengetegen kíváncsiak voltak: több ezren meghatódva sorakoztak fel azokon az utcákon, amelyeken Ferenc pápa autóban vagy a pápamobilban átvonult. Az időjárás egy ideig kedvezően alakult, de a katolikus katedrálisban tartott liturgia végére eleredt az eső. Percről percre követjük a pápalátogatás első napjának eseményeit.

HIRDETÉS
11:56
A pápa egy kék Loganba ülve távozott a repülőtérről

Ferenc pápa egy kék Dacia Logan személygépkocsival indult a látogatás első színhelyére, a bukaresti elnöki hivatalba, ahol katonai tiszteletadással fogadják.

11:39
Magyar egyházi méltóságok is üdvözölték

Az alábni képen Tamás József segédpüsök fog kezet Ferenc pápával, mellette  Schönberger Jenő szatmári püspök látható.

11:30
Elsőként Klaus Johannis üdvözölte Ferenc pápát

Így szállt le a katolikus egyházfő a gépről.

A vörös szőnyeg végén Klaus Johannis és felesége üdvözölte elsőként Ferenc pápát.

11:17
Magyar püspökök is várják

A hírtelevíziók élőben közvetítik a történélmi eseményt. Ferenc pápát a román közjogi méltóságok mellett romániai egyházi elöljárók, köztük a Gyulafehérvári Érsekség vezeti is várják a repülőtéren.

11:11
Leszállt Bukarestben a pápa repülőgépe

11.10 körül szállt la az Alitalia gépe a bukaresti repülőtéren.

10:47
Így közeledik Romániához a pápa repülője

Ferenc pápa érkezése a bukaresti Henri Coandă repülőtérre 11.30-ra várható. A flightradar24.com oldalon élőben követhető, hogy hol tart éppen az egyházfőt szállító Alitalia gép.

10:43
Mókásan kezdődött a pápa romániai útja

Ferenc Pápa román idő szerint 8.50-kor szállt fel a Romániába induló repülőre a római Fiumicino repülőtéren. A kamerák azt is rögzítették, amint egy hirtelen támadt szél a katolikus egyházfő arcára lebbentette a reverendát. Ferenc pápa nem jött különösebben zavarba, elmosolyodott, majd felszállt a gépre.
EZT OLVASTA MÁR?

X